понедељак, 2. новембар 2015.

SULTANOVA SLATKA SARMA



Sastojci :

  • 1 litar mlijeka
  • 2 kašike kakaoa
  • 1,5 fildžan nišeste/ gustina ili mala šoljica
  • 1 fildžan brašna
  • 1 čaša šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 50 grama margarina
Kokos:
  • 1 čaša mlijeka
  • 1 šlag krema za kolače
Priprema:

Zagrijati 1 litar mlijeka a zatim uz miješanje dodati, kakao, brašno, nišestu i šećer. Kada puding provrije skloniti sa vatre i dodati vanilin šećer i margarin. Miješati dok se margarin ne istopi.
Tepsiju posuti sa kokosom (što više to bolje) da se ne vidi dno tepsije a zatim preliti pudingom. Ostaviti u frižider 30 minuta.
Šlag kremu izmutiti sa mlijekom i kada izvadite kolač iz frižidera premazati šlag kremom. Ponovo vratiti u frižider na 1 sat.
Rezati na pravougaonike i nožem polahko urolati.

Izvor: http://tortekolaci.com

0 коментара:

Постави коментар