четвртак, 19. новембар 2015.

ŠTANGLE SA SUVIM ŠLJIVAMA I KOKOSOM



Sastojci:
  •   Potrebno je:
  •  1/2 lista većih oblandi
  •   Za tamni deo:
  •  600 gr suvih šljiva
  •  1 dcl vode
  •  125 gr maslaca ili margarina
  •  200 gr čokolade
  •  100 gr mlevena keksa
  •   Svetli sloj:
  •  200 gr šećera
  •  2 dcl vode
  •  125 gr maslaca ili margarina
  •  250 gr kokosa
  •   Preliv od čokolade:
  •  100 gr čokolade
  •  4 kašike ulja

Priprema:
  1. Suve šljive samleti ili sitno iseckati. U posudu staviti mlevene šljive, 1 dcl vode, 125 gr maslaca i prokuvati na tihoj vatri da se sve sjedini, pa dodati 200 gr čokolade da se istopi. Skinuti sa vatre i dodati 100 gr mlevena keksa ( keksa može i manje, zavisi koliko su šljive suve).
  2. 2
    Ovu masu dok je još topla staviti na 1/2 lista veće oblande. Poravnjati i ostaviti da se hladi.
  3. 3
    Svetli deo: U posudu staviti 200 gr šećera, 2 dcl vode i kuvati na vatri da se šećer istopi pa dodati 125 gr maslaca da se istopi, pa dodati 250 gr kokosa ( kokos treba da je sitno mleven, kad se seku štanglice lakše se seku i rez je uredan. Ako nije sitno mleven još ga malo samleti u električnoj seckalici)
  4. 4
    Belu masu dok je još topla staviti preko tamne mase.
  5. 5
    Istopiti 100 gr čokolade sa 4 kašike ulja i preliti kolač.
     
    Izvor : omiljenirecepti.blogspot.rs

0 коментара:

Постави коментар