Sastojci:
- Potrebno je:
- 1/2 lista većih oblandi
- Za tamni deo:
- 600 gr suvih šljiva
- 1 dcl vode
- 125 gr maslaca ili margarina
- 200 gr čokolade
- 100 gr mlevena keksa
- Svetli sloj:
- 200 gr šećera
- 2 dcl vode
- 125 gr maslaca ili margarina
- 250 gr kokosa
- Preliv od čokolade:
- 100 gr čokolade
- 4 kašike ulja
Priprema:
- Suve šljive samleti ili sitno iseckati. U posudu staviti mlevene šljive, 1 dcl vode, 125 gr maslaca i prokuvati na tihoj vatri da se sve sjedini, pa dodati 200 gr čokolade da se istopi. Skinuti sa vatre i dodati 100 gr mlevena keksa ( keksa može i manje, zavisi koliko su šljive suve).
-
2
Ovu masu dok je još topla staviti na 1/2 lista veće oblande. Poravnjati i ostaviti da se hladi.
-
3
Svetli deo: U posudu staviti 200 gr šećera, 2 dcl vode i kuvati na vatri da se šećer istopi pa dodati 125 gr maslaca da se istopi, pa dodati 250 gr kokosa ( kokos treba da je sitno mleven, kad se seku štanglice lakše se seku i rez je uredan. Ako nije sitno mleven još ga malo samleti u električnoj seckalici)
-
4
Belu masu dok je još topla staviti preko tamne mase.
-
5
Istopiti 100 gr čokolade sa 4 kašike ulja i preliti kolač.Izvor : omiljenirecepti.blogspot.rs
0 коментара:
Постави коментар