SITNI KOLACI OD SMOKVI
Glaziram ih tako sto nabodem kolacic na cackaliscu i propustim i istoplejnu glazuru, izvadim, poredim na mrsnu hartiju, a tek kad posluzujem stavim u korpice.
Nije mala kolicina koja se dobije od ove smese, zavisno od velicine modle koju izaberete.
izvor : coolinarika.com
DUNJA ŠTANGLICE
Potrebno:
izvor : http://www.minjina-kuhinjica.com
VOĆNI MINJONI SA PISTAĆIMA
Potrebno:
Za glazuru:
Glazura: Čokoladu i kisela pavlaku istopiti zatim na svaki minjon staviti po kašičicu glazure, jezgro oraha i posuti seckanim pistaćima.
Napomena: Ove minjone je najbolje praviti kada imate višak belanaca a ne znate šta ćete sa njima. Umesto kandiranog voća možete dodati nešto drugo po želji.
izvor : http://www.minjina-kuhinjica.com
MAFINI SA JAGODAMA
Sastojci:
Uključite rernu da se zagreje na 175 stepeni.
Ulupati jaja sa šećerom sve dok se šećer ne otopi.
Dodati margarin ( koji mora biti sobne temperature, mekan ) i sve ulupati zajedno.
Zatim dodati mleko, vanilin šećer i ekstrakt od vanile, pa brašno.
Sve sjediniti, ostaviti 5 minuta pa dodati prašak za pecivo i umutiti.
Kalupe za mafine premazati uljem i posuti brašnom pa sipati u svaki do pola, ubosti jagodu u sredinu i dodati kašikom toliko da prekrije jagodu. Ili koristiti papirne korpice koje četkicom premažete uljem.
Staviti da se peče 35 minuta, zavisno od rerne.
Pečene mafine ohladiti, ulupati slatku pavlaku pa špricem dekorisati i staviti jagodu odgore.
Prijatno.
izvor : http://brzikolaci.com
Sastojci
- Prvi dio:
- 250 gr. secera
- 200 ml. vode
- 3-5 kapi limonovog soka
- rendanu koru limuna
- 300 gr. mlevene smokve
- 300 gr. mlevene orahe
- 100 gr. mlevene biskote
- 1 zlica kakao
- 50 gr. margarina
- Drugi dio:
- 250 gr. secera
- 200 ml. voda
- 300 gr. mlevene piskote
- 200 gr. mlevene orahe
- 1 pakovanje vanilin secer
- 50 gr. margarina
- za spojivanje marmalade od kajsije
- Za glazura
- 200 gr. kuhinske cokolade
- 4 kasike ulja
-
1.
Secer i vodu stavite da se kuva pazeci pritom da vam se ne napravi odvec gusti serbet, onda se dodaju sastajci, od dobivene smese napravi se kora.
-
2.
Isti je postupak i za vtori dio.
-
3.
Znaci dobili smo tamnu i svjetlu smesu.
-
4.
Sa modlom ili casice vade se podjendake krugove.
-
5.
Jedan tamni i jedan svetli krug zalepimo sa marmeladom od kajsije, te formiramo kolacic.
-
6.
Na pareju istopimo cokoladu sa uljem, pa svaki kolacic glaziramo i posipamo sa orahom ili kako vam zelja.
Posluživanje
Forme kolacice mozete po zelji parviti.Glaziram ih tako sto nabodem kolacic na cackaliscu i propustim i istoplejnu glazuru, izvadim, poredim na mrsnu hartiju, a tek kad posluzujem stavim u korpice.
Nije mala kolicina koja se dobije od ove smese, zavisno od velicine modle koju izaberete.
izvor : coolinarika.com
DUNJA ŠTANGLICE
Potrebno:
- 2 kg dunja
- 500 g šećera
- 200g čokolade
- 1 kesica želatina
- 1 veća oblanda
- čokoladne bombone
- 250 g šećer u prahu
- 3-4 kašike mlake vode
- malo soka od limun
Jednu dunju odvojiti a ostale
oljuštiti, iseći na četvrtite i sitno izrendati. Dodati im šećer, 200 ml
vode i dinstati dok se dunje neskuvaju a masa ne postane ujednačena i
kašasta. Na kraju dodati čokoladu i mešati dok se ne otopi. Želatin
pripremiti tako što ga prelijete sa 4 kašike hladne vode i kada nabubri
istopit na ringli zatim dodati dunjama.
Dok se rendane dunje dinstaju, dunju
koju ste izvojili oljuštite, očistite i podeliti na dve polovine.
Kuvajte desetak minuta zatim dobro procedite i isecite na kockice 1,5 x
1,5 cm zatim dodati gotovoj smesi od rendanih dunja. Sipati na oblandu,
izravnati i ostaviti da se skroz ohladi.
Za glazuru šećer u prahu prosejati zatim
dodati vodu i par kapi soka od limuna. Viljuškom umutiti i premazati
preko ohlađenog kolača i ostaviti da se glazura stegne. Iseći na
štanglice i na svaku staviti čokoladnu bombonu.
izvor : http://www.minjina-kuhinjica.com
VOĆNI MINJONI SA PISTAĆIMA
Potrebno:
- 4 belanceta
- 150 g šećera
- 100 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 1 vanil šećer
- 150 ml ulja
- 60 g kandiranog voća ( jagode ili višnje)
- 30 g seckanih oraha
- 30 g seckanih smokvi
Za glazuru:
- 100 g bele mlečne čokolade
- 1 kašika kisele pavlake
- 20 g seckanih pistaća
- jezgra oraha
Glazura: Čokoladu i kisela pavlaku istopiti zatim na svaki minjon staviti po kašičicu glazure, jezgro oraha i posuti seckanim pistaćima.
Napomena: Ove minjone je najbolje praviti kada imate višak belanaca a ne znate šta ćete sa njima. Umesto kandiranog voća možete dodati nešto drugo po želji.
izvor : http://www.minjina-kuhinjica.com
MAFINI SA JAGODAMA
Sastojci:
- 4 jaja
- 175 gr šećera
- 3 kesice vanilin šećera
- 2 kašičice ekstrakta vanile
- 200 gr putera
- 200 ml mleka
- 400 g brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- po jedna jagoda za svaki mafin ( ubacuje se unutra )
- 250 ml slatke pavlake
- jagode odgore
Uključite rernu da se zagreje na 175 stepeni.
Ulupati jaja sa šećerom sve dok se šećer ne otopi.
Dodati margarin ( koji mora biti sobne temperature, mekan ) i sve ulupati zajedno.
Zatim dodati mleko, vanilin šećer i ekstrakt od vanile, pa brašno.
Sve sjediniti, ostaviti 5 minuta pa dodati prašak za pecivo i umutiti.
Kalupe za mafine premazati uljem i posuti brašnom pa sipati u svaki do pola, ubosti jagodu u sredinu i dodati kašikom toliko da prekrije jagodu. Ili koristiti papirne korpice koje četkicom premažete uljem.
Staviti da se peče 35 minuta, zavisno od rerne.
Pečene mafine ohladiti, ulupati slatku pavlaku pa špricem dekorisati i staviti jagodu odgore.
Prijatno.
izvor : http://brzikolaci.com
0 коментара:
Постави коментар