петак, 6. новембар 2015.

ČOKOLADNA KOBASICA

Potrebno:
  • 200 g šećera
  • 100 ml vode
  • 120 g maslaca
  • 200 g crne čokolade
  • 200 g mlevenog keksa
  • 100 g sitno lomljenog keksa
  • 50 g mlevenih oraha
  • 80 g krupno seckanih oraha
  • 120 g brusnica
 
Vodu i šećer staviti da provri. Kada provri, dodati maslac i lomljenu čokoladu. Skloniti sa vatre i mešati dok se ne istopi. Odmah dodati sve ostale sastojke i promešati. Ostaviti desetak minuta da se smesa malo prohladi a onda podeliti na dva dela. Svaki deo posebno uviti u restegljivu foliju, oblikujući kobasicu. Ostaviti u frižider da se ohladi i stegne. Kolač izvaditi iz streč folije, uvaljati ga u šećer u prahu, a  zatim iseći na željenu parčad.
 Kolač je pogodan za čuvanje u zamrzivaču, pa ga tako možete spremiti ranije, pre nekog slavlja i onda dan ranije izvaditi da se odmrzne. Za vreme posta, stavite posne namirnice.

Izvor : http://www.minjina-kuhinjica.com

0 коментара:

Постави коментар