Potrebno je:
500 g (1 pakovanje) korica za rozen tortu
750 ml mleka
200 g šećera u prahu
1 vanil šećer
1 rum šećer ili malo ruma
125 g čokolade za kuvanje
40 g gorkog kakao praha
45 g gustina
125 g maslaca
500 g (1 pakovanje) korica za rozen tortu
750 ml mleka
200 g šećera u prahu
1 vanil šećer
1 rum šećer ili malo ruma
125 g čokolade za kuvanje
40 g gorkog kakao praha
45 g gustina
125 g maslaca
Priprema:
600
ml mleka i šećer, zajedno sa vanil i rum šećerom, stavite na ringlu da
provri. Za to vreme u 150 ml mleka rastvorite gustin i kakao prah tako
da nema grudvica. Maknite mleko sa ringle, u tankom mlazu ulijte smesu i
dobro promešajte pa vratite na ringlu na laganu vatru. Skuvajte krem
neprestano mešajući žicom, dok se ne zgusne kao puding. Sklonite sa
vatre i odmah dodajte čokoladu izlomljenu na kocke, pa mešajte dok se ne
otopi. Čim se čokolada otopila dodajte margarin sobne temperature
isečen na listiće. Mešajte da se i on otopi. Ostavite kremu da se malo
prohladi, a onda filujte korice. Na svaku koricu stavite po 4-5 kašika
kreme i poravnajte dugačkim nožem, a na kraju pokrijte providnom
folijom, rukama lepo zagladite korice odozgo kako biste ih poravnali i
ostavite da se ohladi i stegne barem jedan dan. Ohladjen kolač prelijte
čokoladnom glazurom. Secite na kocke tek kad se čokolada bude lepo
stegla.
Izvor : http://pekarica-suzyca.blogspot.rs
Izvor : http://pekarica-suzyca.blogspot.rs
0 коментара:
Постави коментар