Sastojci
250 gr lešnika
200 rg šećera
2 belanceta
25 gr kakao praha
25 gr meda
70 gr čokolade za kuvanje
70 ml slatke pavlake
so
Priprema:
Izblendirajte lešnike sa šećerom. Prebacite smesu u sud, dodajte med i prosejani kakao, pa dobro izmešajte. Belanca umutite u čvrst sneg s malo soli, pa ih deo po deo umešajte u smesu od lešnika, mešajući nežnim pokretima odozdo-nagore.
Masu prebacite u poslastičarski špric s većim zvezdastim nastavkom, pa istiskujte ružice na pleh obložen papirom za pečenje, praveći veći razmak između njih (narašće tokom pečenja). Pecite keksiće oko 15 minuta u rerni zagrejanoj na 180˚C.
Izvadite ih iz rerne i ostavite da se potpuno ohlade pre nego što ih sklonite s papira.
Na pari rastopite čokoladu s pavlakom i ostavite da se hladi oko 2 sata. Kada se smesa dobro zgusnula, namažite po malo na dno pola količine keksića, poklopite preostalim i ostavite da malo odstoje pre posluženja.
Izvor: www.hranazadusu.com
0 коментара:
Постави коментар