400 g graham keksa
Fil :
250 g krem sira
120 g šećera
3 kašike mleka
60 g kakaoa u prahu
250 ml slatke pavlake
Fil II :
300 g čokolade za kuvanje ili mlečne
180 ml slatke pavlake
3/4 kašičice vanile
Za ukrašavanje :
2 šlaga od čokolade
Toping od čokolade
Priprema :
Umutite mikserom krem sir sa šećerom i
mlekom. Kada se umutit dodajte kakao i dobro sjedinite. Umutite slatku
pavlaku pa sve zajedno sjedinite.
Napravite i drugi fil tako što ćete
otopiti čokoladu na pari ili na tihoj vatri, kako vam odgovara, pa kada
se prohladi pomešajte sa umućenom slatkom pavlakom. Dodajte vanilu.
U pleh veliine 23 x 33 cm na dno
poređajte red graham keksa. Prewko keksa stavite prvo polovinu prvog
fila i rasporedite. Preko rasporedite polovinu drugog fila. Stavite opet
sloj keksa, pa ponovite sa preostalim delovima fila.
Stavite još jedan sloj keksa.
Umutite šlag pa raporedite preko poslednjeg sloja keksa.
Ukrasite topingom od čokolade.
0 коментара:
Постави коментар