уторак, 10. новембар 2015.

ČOKOLADNI SAN



Chocolate_Icebox_Cake10
Sastojci :

400 g graham keksa

Fil :

250 g krem sira
120 g šećera
3 kašike mleka
60 g kakaoa u prahu
250 ml slatke pavlake

Fil II :

300 g čokolade za kuvanje ili mlečne
180 ml slatke pavlake
3/4 kašičice vanile

Za ukrašavanje :

2 šlaga od čokolade
Toping od čokolade

Priprema :

Umutite mikserom krem sir sa šećerom i mlekom. Kada se umutit dodajte kakao i dobro sjedinite. Umutite slatku pavlaku pa sve zajedno sjedinite.
Napravite i drugi fil tako što ćete otopiti čokoladu na pari ili na tihoj vatri, kako vam odgovara, pa kada se prohladi pomešajte sa umućenom slatkom pavlakom. Dodajte vanilu.
U pleh veliine 23 x 33 cm na dno poređajte red graham keksa. Prewko keksa stavite prvo polovinu prvog fila i rasporedite. Preko rasporedite polovinu drugog fila. Stavite opet sloj keksa, pa ponovite sa preostalim delovima fila.
Stavite još jedan sloj keksa.
Umutite šlag pa raporedite preko poslednjeg sloja keksa.
Ukrasite topingom od čokolade.

0 коментара:

Постави коментар