четвртак, 5. новембар 2015.

POSNA ROZEN TORTA

Kore:
100 g meda,
150 g šećera,
20 kašika brašna,
3 šoljice ulja,
5 šoljica kisele vode,
1 kašičica sode bikarbone.

Fil:
250 g šećera,
2 šoljice vode,
2 kašike kakaoa,
2 kesice vanilin šećera,
300 g mlevenih oraha.

Glazura:
200 g šećera u prahu,
2 kašike prokuvale vode,
ekstrat od malina, višnje ili jagode.

Priprema:

Kore:
Promešati med sa uljem i kiselom vodom, dodati šećer, pa potom brašno izmešano sa sodom bikarbonom.
Testo treba da bude nešto gušće nego za palačinke. Za jednu su potrebne dve manje kutlače testa.
Kalup za pečenje kora obložiti namazanim papirom ili folijom, pa tek onda uliti testo u kalup.
Peći kratko u pećnici i čim se izvadi pečena kora, odvojiti je od papira ili folije.
Od ove količine dobiće se pet kora, a ako želite deblju tortu, povećajte sastojke za pola.

Fil:
Ušpinovati 250 g šećera sa 2 šoljice vode, ali da ne bude previše gusto, pa dodati mlevene orahe, kakao i vanilin šećer.
Izmešati sve pažljivo i toplim filom premazati pečene kore.
Zadnju koru premazati glazurom od šećera.

Glazura:
Umutiti 200 g šećera sa dve kašike ključale vode.
Kad se masa ujednači i počne da peni, dodati nekoliko kapi ekstrata od maline, višnje ili jagode.

Izvor : www.posnajela.rs

0 коментара:

Постави коментар