Sastojci
prvo ispeći koru od
150 g. maslaca ili margarina
120 g. šećera
250 g. brašna
Sve sastojke izmešati, dobiće se jedna mrvičasta smesa. U pleh dimenzija 20x27 cm. staviti papir za pečenje, od smese oblikovati jednu koru i peći na 180 stepeni oko 15 minuta. Kora treba da ostane svetle boje.Ostaviti da se ohladi pa je usitniti u blenderu u mrvice.
karamel
500 g. karamel mlečnih bombona, mekih
2 dcl slatke pavlake
2 kašike šećera u prahu
Na tihoj vatri u šerpi sa debeljim dnom istopiti sve stastojke. Kada se prohladi dodato mrvice od kore, izmešati i filovati oblatne.
čokoladni fil
150 g. čokolade za kuvanje
100 g. mlečne čokolade
150 ml. slatke pavlake
Na pari istopiti čokoladu sa slatkom pavlakom i ostaviti da se ohladi.
Filovanje
potrebna su 4 lista oblatne dimenzija 20x28 cm. Namažite 2 oblatne sa karamel filom i preko stavite druge 2 oblatne. Tako filovane ostaviti da se ohlade.
Sada preko jednog komada karamel oblatne stavite prohlađenu čokoladu, staviti preko drugi deo , sve malo pritisnuti i ostaviti nekoliko sati da se dobro stegne i da se sjedine ukus.
Izvor : http://www.maminajela.com
prvo ispeći koru od
150 g. maslaca ili margarina
120 g. šećera
250 g. brašna
Sve sastojke izmešati, dobiće se jedna mrvičasta smesa. U pleh dimenzija 20x27 cm. staviti papir za pečenje, od smese oblikovati jednu koru i peći na 180 stepeni oko 15 minuta. Kora treba da ostane svetle boje.Ostaviti da se ohladi pa je usitniti u blenderu u mrvice.
karamel
500 g. karamel mlečnih bombona, mekih
2 dcl slatke pavlake
2 kašike šećera u prahu
Na tihoj vatri u šerpi sa debeljim dnom istopiti sve stastojke. Kada se prohladi dodato mrvice od kore, izmešati i filovati oblatne.
čokoladni fil
150 g. čokolade za kuvanje
100 g. mlečne čokolade
150 ml. slatke pavlake
Na pari istopiti čokoladu sa slatkom pavlakom i ostaviti da se ohladi.
Filovanje
potrebna su 4 lista oblatne dimenzija 20x28 cm. Namažite 2 oblatne sa karamel filom i preko stavite druge 2 oblatne. Tako filovane ostaviti da se ohlade.
Sada preko jednog komada karamel oblatne stavite prohlađenu čokoladu, staviti preko drugi deo , sve malo pritisnuti i ostaviti nekoliko sati da se dobro stegne i da se sjedine ukus.
Izvor : http://www.maminajela.com
0 коментара:
Постави коментар