Sastojci
Za biskvit:
4 jajeta
100 g šećera
200 g maragina
100 g čokolade za kuvanje
4 kašike brašna
1 prašak za pecivo
Za kremu:
0,5 l slatke pavlake
200 g čokolade za kuvanje
1 kašika šećera
Priprema
Biskvit: Žumanca i šećer umutiti, dodati istopljeni margarin i čokoladu, brašno pomešano sa praškom za pecivo i na kraju sneg od belanaca.
Peći na 180 stepeni oko 20 minuta zavisi od rerne, proveriti čačkalicom, kada je pečeno.
Krema: Slatku pavlaku, šećer i čokoladu zagrevati na laganoj vatri (mešati sve dok ne provri), kad provri skloniti.
Pečeni biskvit izbockati viljuškom na nekoliko mesta i dok je još topao, preliti ga sa toplom kremom.
Krema je dosta retka, ali je ne treba dodatno miksati, ili bilo šta dodavati, jer će se nakon nekoliko sati u frižideru stegnuti.
Kolač ohladiti, prvo na sobnoj temperaturi, a onda staviti u frižider, da se ohladi i stegne.
izvor: www.recepti.com
0 коментара:
Постави коментар