недеља, 15. новембар 2015.

ČOKOLADNA RAPSODIJA




Sastojci 

Za biskvit:

 4 jajeta
100 g šećera
200 g maragina
100 g čokolade za kuvanje
4 kašike brašna
1 prašak za pecivo

Za kremu:

0,5 l slatke pavlake
200 g čokolade za kuvanje
1 kašika šećera

Priprema

Biskvit: Žumanca i šećer umutiti, dodati istopljeni margarin i čokoladu, brašno pomešano sa praškom za pecivo i na kraju sneg od belanaca.

Peći na 180 stepeni oko 20 minuta zavisi od rerne, proveriti čačkalicom, kada je pečeno.
 Krema: Slatku pavlaku, šećer i čokoladu zagrevati na laganoj vatri (mešati sve dok ne provri), kad provri skloniti.

Pečeni biskvit izbockati viljuškom na nekoliko mesta i dok je još topao, preliti ga sa toplom kremom.

Krema je dosta retka, ali je ne treba dodatno miksati, ili bilo šta dodavati, jer će se nakon nekoliko sati u frižideru stegnuti.

Kolač ohladiti, prvo na sobnoj temperaturi, a onda staviti u frižider, da se ohladi i stegne.

izvor: www.recepti.com

0 коментара:

Постави коментар