Sastojci
- Prvi dio:
- 250 gr. secera
- 200 ml. vode
- 3-5 kapi limonovog soka
- rendanu koru limuna
- 300 gr. mlevene smokve
- 300 gr. mlevene orahe
- 100 gr. mlevene biskote
- 1 zlica kakao
- 50 gr. margarina
- Drugi dio:
- 250 gr. secera
- 200 ml. voda
- 300 gr. mlevene piskote
- 200 gr. mlevene orahe
- 1 pakovanje vanilin secer
- 50 gr. margarina
- za spojivanje marmalade od kajsije
- Za glazura
- 200 gr. kuhinske cokolade
- 4 kasike ulja
-
1.
Secer i vodu stavite da se kuva pazeci pritom da vam se ne napravi odvec gusti serbet, onda se dodaju sastajci, od dobivene smese napravi se kora.
-
2.
Isti je postupak i za vtori dio.
-
3.
Znaci dobili smo tamnu i svjetlu smesu.
-
4.
Sa modlom ili casice vade se podjendake krugove.
-
5.
Jedan tamni i jedan svetli krug zalepimo sa marmeladom od kajsije, te formiramo kolacic.
-
6.
Na pareju istopimo cokoladu sa uljem, pa svaki kolacic glaziramo i posipamo sa orahom ili kako vam zelja.
Posluživanje
Forme kolacice mozete po zelji parviti.Glaziram ih tako sto nabodem kolacic na cackaliscu i propustim i istoplejnu glazuru, izvadim, poredim na mrsnu hartiju, a tek kad posluzujem stavim u korpice.
Nije mala kolicina koja se dobije od ove smese, zavisno od velicine modle koju izaberete.
izvor : coolinarika.com
0 коментара:
Постави коментар