понедељак, 22. јун 2015.

TROKUTIĆI SA LEŠNICIMA





SASTOJCI

TESTO:

225 gr brašna
1 kašičica praška za pecivo
100 gr šećera
1 vanilin šećer
1 jaje
1 žumance
100 gr margarina

OSTALO:

3 kašike marmelade od marelice
150 gr margarina
150 gr šećera
2 vanilin šećera
3 žlice vode
100 gr mlevenih lešnika
200 gr seckanih lešnika

ZA GLAZURU:

200 gr čokolade
malo ulja

Postupak pripreme :

1. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo.
2. Dodajte šećer, vanilin šećer, jaje, žumance, razmekšani margarin.

margarin

3. Dobro izmesite testo da se sve sjedini.

tijesto s margarinom

4. U tepsiju od rerne u koju ste prethodno stavili masni papir raširite testo.

razvlačenje tijesta

5. Testo premažite marmeladom.

marmelada na kolaču

6. Margarin, šećer, vanilin šećer i vodu stavite na vatru da se sve otopi.
7. Sklonite sa vatre i umešajte mlevene i seckane lešnike.

sjeckani lješnjaci

8. Ostavite da se smesa malo ohladi.
9. Nanesite smesu na testo i jednako raspodelite.

sloj lješnjaka

10. Stavite u rernu i pecite na 180 stepeni 25 minuta.

hrskavo

11. Kada se ohladi režite trake iste debljine vodoravno i poprečno (4 x 4 cm), a onda svaki još dijagonalno da dobijete trokute.

rezanje trokuta

12. Čokoladu i malo ulja istopite na pari.
13. U otopljenu čokoladu umočite oba oštra kraja trokuta.

dip

 14. Ostavite da se ohladi.
  



sušenje kolačića

15. Trokutići  se mogu čuvati u metalnoj kutiji oko 2 nedelje




Izvor : http://www.kolaci.biz

0 коментара:

Постави коментар