SASTOJCI
TESTO:
225 gr brašna
1 kašičica praška za pecivo
100 gr šećera
1 vanilin šećer
1 jaje
1 žumance
100 gr margarina
OSTALO:
3 kašike marmelade od marelice
150 gr margarina
150 gr šećera
2 vanilin šećera
3 žlice vode
100 gr mlevenih lešnika
200 gr seckanih lešnika
ZA GLAZURU:
200 gr čokolade
malo ulja
Postupak pripreme :
1. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo.2. Dodajte šećer, vanilin šećer, jaje, žumance, razmekšani margarin.
3. Dobro izmesite testo da se sve sjedini.
4. U tepsiju od rerne u koju ste prethodno stavili masni papir raširite testo.
5. Testo premažite marmeladom.
6. Margarin, šećer, vanilin šećer i vodu stavite na vatru da se sve otopi.
7. Sklonite sa vatre i umešajte mlevene i seckane lešnike.
8. Ostavite da se smesa malo ohladi.
9. Nanesite smesu na testo i jednako raspodelite.
10. Stavite u rernu i pecite na 180 stepeni 25 minuta.
11. Kada se ohladi režite trake iste debljine vodoravno i poprečno (4 x 4 cm), a onda svaki još dijagonalno da dobijete trokute.
12. Čokoladu i malo ulja istopite na pari.
13. U otopljenu čokoladu umočite oba oštra kraja trokuta.
14. Ostavite da se ohladi.
15. Trokutići se mogu čuvati u metalnoj kutiji oko 2 nedelje
Izvor : http://www.kolaci.biz
0 коментара:
Постави коментар