KREMASTI

 TELEVIZOR KOLAC


Sastojci

  • Kore:
  • 300 grama brašna
  • 100 grama margarina
  • 100 grama šećera
  • 1 žlica kakaa
  • 1 jaje
  • 1 žlica praška za pecivo
  • 3 žlice mlijeka
  • Biskvit:
  • 5 jaja
  • 5 žlica šećera
  • 5 žđlica brašna
  • Krema:
  • 2 pudinga od vanilije
  • 7 dcl mlijeka
  • 200 grama šećera
  • 2 žlice brašna
  • 300 grama maslaca ili margarina
  • 100 grama bijele čokolade
  • 2 žlice ulja
 
 Priprema :
  1. 1.
    Umjesite prhko tijesto i podjelite u dva dijela.

  2. 2.
    Razvaljajte tijesto na pek papiru na veličinu 20x30 cm, pa stavite peći na 170 stupnjeva oko 15 min.

  3. 3.
    Za biskvit izmiksajte bjelanjke pa postepeno dodajte šećer, žumanjke i brašno.
    Pecite na 170 stupnjeva dok ne dobije laganu boju.

  4. 4.
    Za kremu u mlijeku skuhajte puding sa šećerom i brašnom pa u hladno dodajte žlicu po žlicu izmiksani margarin.

  5. 5.
    Na prvu koru prhkog tijesta stavite kremu pa poklopite biskvitom.

  6. 6.
    Namažite kremu po biskvitu pa stavite gornju koru.

  7. 7.
    Čokoladu rasopite pa dodajte ulje i prelijte preko kolača, pa u frižider,
    Ugodno vam gledanje TV-a :)


    Izvor : coolinarika.com





 KREMASTI VANILA KOLAČ



Sastojci

Beli fil

8 dcl. mleka
80 g. griza
4 kašike šećera
2 vanilin šećera

4 belanca + 4 kašike šećera

Žuti fil

1 l. mleka
2 pudinga od vanile
7 kašika šećera
4 žumanca
80 g. maslaca

2 šlaga

Priprema

Griz skuvati u 8 dcl. mleka sa 4 kašike šećera i vanilin šećerom. Kuvati desetak minuta na umerenoj temperaturi uz povremeno mešanje.
Belanca umutiti sa 4 kašike šećera u čvrst sneg. U vreo griz, tek skinut sa vatre, dodavati belanca i mutiti mikserom velikom brzinom.

U tepsiju srednje veličine staviti red petit keksa natopljenog u mleku. Rasporediti beli fil, preko staviti još jedan red keksa i ostaviti da se ohladi.

Žuti fil

puding, šećer i žumanca izmešati sa malo mleka. Ostalo mleko staviti da prokuva, ukuvati pudig, kuvati nekoliko minuta. Skloniti sa vatre i odmah u vrelo umešati hladan maslac sečen na manje kockice.

Staviti preko kolača, preko staviti i treći sloj keksa i ostaviti da se dobro ohladi, najbolje preko noći.

Na hladan kolač staviti šlag.

Izvor : http://www.maminajela.com




 ČOKOLADNI SAN


Chocolate_Icebox_Cake10
Sastojci :

400 g graham keksa

Fil :

250 g krem sira
120 g šećera
3 kašike mleka
60 g kakaoa u prahu
250 ml slatke pavlake

Fil II :

300 g čokolade za kuvanje ili mlečne
180 ml slatke pavlake
3/4 kašičice vanile

Za ukrašavanje :

2 šlaga od čokolade
Toping od čokolade

Priprema :

Umutite mikserom krem sir sa šećerom i mlekom. Kada se umutit dodajte kakao i dobro sjedinite. Umutite slatku pavlaku pa sve zajedno sjedinite.
Napravite i drugi fil tako što ćete otopiti čokoladu na pari ili na tihoj vatri, kako vam odgovara, pa kada se prohladi pomešajte sa umućenom slatkom pavlakom. Dodajte vanilu.
U pleh veliine 23 x 33 cm na dno poređajte red graham keksa. Prewko keksa stavite prvo polovinu prvog fila i rasporedite. Preko rasporedite polovinu drugog fila. Stavite opet sloj keksa, pa ponovite sa preostalim delovima fila.
Stavite još jedan sloj keksa.
Umutite šlag pa raporedite preko poslednjeg sloja keksa.
Ukrasite topingom od čokolade.





KOLAČ SA MAKOM



Sastojci

6 osoba

Biskvit :
  • 9 bjelanjaka
  • 200 g ¸ šećera
  • 200 g mljevenog maka
  • 3 žlice brašna
  • 1/2 praška za pecivo
Krema : 
  • 9 žutanjaka
  • 200 g šećera
  • 4 vanilin šećera
  • 5 žlica brašna
  • 0,5 l mlijeka
  • 150 g margarina
 

Priprema

  1. 1.
    biskvit: bjelanjke tuči da dobijete čvrsti snijeg. Pred kraj dodati šećer. Kada je gotovo umiješati mak, te brašno i prašak za pecivo. Peći na 170 oko 15-ak minuta.
  2. 2.
    krema: Razmutiti brašno sa par žlica mlijeka. Preostalo mlijeko zakuhati sa šećerom i vanilin šećerom, te dodati brašno i kuhati dok ne postane gusto. Kada je gotovo skinuti sa vatre i umiješati žutanjke. U hladno dodati margarin.
  3. 3.
    Biskvit prerezati te filati sa malo više od pola kreme. Preostali dio premazati na gornji biskvit te po želji ukrasiti naribanom čokoladom. 




 SULTANOVA SLATKA SARMA



Sastojci :

  • 1 litar mlijeka
  • 2 kašike kakaoa
  • 1,5 fildžan nišeste/ gustina ili mala šoljica
  • 1 fildžan brašna
  • 1 čaša šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 50 grama margarina
Kokos:
  • 1 čaša mlijeka
  • 1 šlag krema za kolače
Priprema:

Zagrijati 1 litar mlijeka a zatim uz miješanje dodati, kakao, brašno, nišestu i šećer. Kada puding provrije skloniti sa vatre i dodati vanilin šećer i margarin. Miješati dok se margarin ne istopi.
Tepsiju posuti sa kokosom (što više to bolje) da se ne vidi dno tepsije a zatim preliti pudingom. Ostaviti u frižider 30 minuta.
Šlag kremu izmutiti sa mlijekom i kada izvadite kolač iz frižidera premazati šlag kremom. Ponovo vratiti u frižider na 1 sat.
Rezati na pravougaonike i nožem polahko urolati.

Izvor: http://tortekolaci.com





JEFTIN, BRZ I SOČAN KOLAČ SA KOKOSOM


Sastojci

kore

2 jaja
2 dcl. mleka
1 dcl. ulja
100 g. šećera
200 g. brašna
1 prašak za pecivo
2 kašike kakao

fil

1 l. mleka
1 šolja šećera
7 kašika griza
200 g. kokosa
ako hoćete, možete dodati malo bele čokolade, oko 30, 40 grama

Priprema

Skuvati griz u mleku tako što stavimo mleko da prokuva, zatim dodamo griz i šećer. Kuvati na laganoj vatri oko deset minuta, dodati kokos i ostaviti da se prohladi. Fil može skroz da se ohladi a može dalje da se upotrebi i mlak.

Sve sastojke za kore stavimo u sud za mućenje i umutimo ručno ili mikserom.
Tepsiju dimenzija otprilike 25x34 cm. nauljimo i pospemo brašnom, izlijemo pola smese za kore i zapečemo na 170 stepeni oko 10 minuta ili dok ne vidite da se uhvatila korica, zavisi od rerne, možda je potrebno malo manje ili više vremena.
Po kori rasporediti fil, preliti ostatkom kakao smese i vratiti u rernu. Peći još oko 15 - 20 minuta da se ispeče i gornja kora.

Ovaj kolač je neophodno peći na umerenoj temperaturi, nemojte pojačavati rernu.

Gore možete staviti čokoladnu glazuru ili posuti kokosom. Može se i ostaviti kako je pečen jer je kora lepa glatka.

Izvor :  http://www.maminajela.com






 LAMBADA KOCKE


lambada kolac

Kora:
  • 4 jaja
  • 4 kašike šećera
  • 1 kašika ulja
  • 4 kašika brašna
  • 1 prašak za pecivo
Narandža deo:
  • 1l soka od narandže ( djus )
  • 3 pudinga od vanile
  • 2 kašike šećera ili po želji jer je sok već sladak
Beli krem:
  • 500 ml mleka
  • 150 gr šećera ili po ukusu
  • 70 gr gustina
  • 250 gr margarina ili 200 ml slatke pavlake
Glazura:
  • 100 gr crne čokolade
  • 2 kašike ulja
  • 2 kašike mleka
Priprema:

Rernu uključiti da se greje na 180 stepeni.
Ulupati belanca sa šećerom u jak šne, pa dodati žumanca, zatim ulje, sve muteći.
Na kraju umešati brašno i prašak za pecivo i izliti masu u pleh dimenzija 23 x 38 ili približnih (veliki od rerne)
Peći oko 15 minuta, pazite da ne potamni.
Dok se kora peče pravite beli fil.
Umutiti gustin, šećer i malo hladnog mleka a ostatak staviti da provri, pa kad provri zakuvati razmućenu smesu i mešati dok se ne zgusne.
Ostaviti da se hladi, pa kad se potpiuno ohladjeno ulupati margarin i dodati mu ohladjne krem ili ulupati i dodati slatku pavlaku.
Slatka pavlaka mora biti čvrsto umućena ali ne previše jer će se pretvoriti u maslac.
Razmutiti puding, šećer i malo soka od narandze a ostatak kstaviti da provri.
Kada provri sok dodati razmućen puding i mešati dok se ne zgusne pa još vruć puding preliti preko mlako kore.
Ostaviti da se stegne.
Preko ohladjenog pudinga naneti beli krem i odgore poslagati rer petit keksa umoćenog u mleko.
Petit keks požete staviti i na deo sa sokom, to odaberite sami.
Za glazuru na paru stavite čokoladu ulje i mleko i kada se otope i sjedine prelijte kolač.
Ostavite da se stegne i ohladi pa poslužite.

izvor : http://brzikolaci.com




 INDIJANKE







Sastojci :

Biskvit :

4 jajeta
100 g šećera
200 g brašna
2 kaščice praška za pecivo

Krem :

2 pudinga od vanile
600 ml mleka
8 kašika šećera
2 kašike brašna
100 g čokolade
1 vanilin šećer
125 g margarina 

Priprema :

Umutite dobro jaja sa šećerom pa dodajte brašno i prašak za pecivo. Obložite pleh papirom za pečenje, pa špricem istisnite testo, da bude duguljastog oblika, kao jastučić. Napravite od ove smese oko 18 jastučića. Pecite na 200 stepeni C oko 15 minuta ili dok ne porumeni.
Od mleka izdvojite jedan deo da razmutite puding i dve kašike brašna. Pomešajte brašno i puding pa u preostalo ,provrelo mleko sa 8 kašika šećera, sipajte lagano i mešajte dok ne dobijete gust krem. U mleko pre nego što provri dodajte šećer i vanilin šećer.
Krem podelite na pola pa u jedan deo dodajte čokoladu i mešajte dok se ne otopi. Kada se krem ohladi, podelite margarin na dva dela pa umućen jedan deo pomešajte sa belim a drugi sa crnim delom.
Filujte jastučiće špricem, pola belim pola crnim kremom. Preklopite drugim jastučićem pa odozgo filujte malo crnim malo belim kremom.




JEFTIN KOKOS KOLAČ




Sastojci:
  • 2 cela jaja
  • 200 gr brašna
  • 50 gr kakaoa
  • 1 prašak za pecivo ( 10 gr )
  • 200 ml mleka
  • 100 ml ulja
  • 100 gr šećera
Fil od kokosa
  • 1l mleka
  • 6 kašika šećera
  • 7 kašika griza
  • 200 gr kokosa
Priprema:
Prvo se pravi nadev.
Mleko staviti da provri i dok ćekate šećer i griz pomešati.
Kada provri zakuvati ih u mleko i mešati dok se ne zgusne.
Gustina neće biti kao puding, nego nešto redje.
Zatim dodati kokos i izmešati, pa ostaviti da se hladi.
Ulupati belanca sa šećerom, pa dodati žumanca i mutiti.Zatim u mlezu dodavati ulje uz mućenje, a takodje i mleko.
Na kraju dodati brašno, kakao i prašak za pecivo.
Sve sjediniti varjačom.
Dok pripremate koru rerna se zagreva na 180 stepeni.
Pleh izaberite kojih hoćete dimenzija.
Ja sam birala veći pa mi je kolač tanji kao štanglice kada sam isekla.
Znači od 25 cm pa nadalje, da ne bi bio baš ni predebeo.
Pouljiti plej u posuti brašnom pa uliti malo više od pola mere za prvu koru, jer sma ja stavila pola i ispala je mnogo tanja.
Staviti onda da se peče 5 – 6 minuta, da se uhvati korica.
Staviti fil, lepo rasporediti i preliti sa ostatkom smese za koru.
Vratiti da se peče još nekih 20 – 30 minuta, zavisno od debljine i rerne.
Testirajte čačkalicom.
Zabodite i izvadite i ako je skoro suva gotovo je.
Ne može biti potpuno suva zbog fila od kokosa.
Pečen kolač okrenite naopako na dasku, trebao bi samo da ispadne i ostavite da se hladi.
Ili čekajte da se ohladi pa onda izvadite na tacnu.
Odgore pospite kokosom, a možete i preliti glazurom, pa onda posuti kokosom .

Izvor :  http://domacirecepti.net

0 коментара:

Постави коментар