Sastojci:
Tamna smesa:
500 gr. mlevenog keksa
250 ml. mleka
50 gr. kakaa
50 gr. čokolade za kuvanje
1 kašičica ruma
1 vanilin šećer
100 gr. šećera
Bela smesa:
100 ml. pavlake za kuvanje
50 gr. bele čokolade
1 vanilin šećer
50 gr. šećera
100 gr. kokosa
Priprema:
Mleko,
šećer, rum i kakao staviti da se kuvaju. Kada provri, skloniti s ringle
i umešati čokoladu. Mešati dok se ne istopi. Malo ohladiti pa umešati
keks i dobro izmešati. Smesu istresti na foliju ili masni papir,
razvaljati u obliku kvadrata.
Za
belu smesu - pavlaku i čokoladu staviti da se kuvaju. Skloniti pre nego
što prokuvaju, promešati. Umešati šećer i kokos pa par minuta ostaviti
da se hladi. Istresti na tamnu smesu, namazati i zarolati pomoću folije.
Staviti u frižider 2 sata.
Po želji posuti kokosom, iseći i servirati.
0 коментара:
Постави коментар