петак, 6. новембар 2015.

KOKOS ROLAT

Sastojci:

Tamna smesa:

 500 gr. mlevenog keksa

 250 ml. mleka

50 gr. kakaa

 50 gr. čokolade za kuvanje

 1 kašičica ruma

 1 vanilin šećer

 100 gr. šećera

 

Bela smesa:

 

 100 ml. pavlake za kuvanje

 50 gr. bele čokolade

 1 vanilin šećer

 50 gr. šećera

 100 gr. kokosa

 

 

Priprema:

 

 Mleko, šećer, rum i kakao staviti da se kuvaju. Kada provri, skloniti s ringle i umešati čokoladu. Mešati dok se ne istopi. Malo ohladiti pa umešati keks i dobro izmešati. Smesu istresti na foliju ili masni papir, razvaljati u obliku kvadrata.

 

 Za belu smesu - pavlaku i čokoladu staviti da se kuvaju. Skloniti pre nego što prokuvaju, promešati. Umešati šećer i kokos pa par minuta ostaviti da se hladi. Istresti na tamnu smesu, namazati i zarolati pomoću folije. Staviti u frižider 2 sata.

 

 Po želji posuti kokosom, iseći i servirati.

 

Izvor : http://www.receptizakolace.rs

 

0 коментара:

Постави коментар