Sastojci :
Podloga :
Podloga :
- 300 g celog petit keksa
- po potrebi sok od pomorandže (za umakanje keksa)
- 12 jaja
- 400 g prah šećera
- 300 g mlevene plazme
- 400 g margarina
- 200 g mlečne milka čokolade
- 200 g bele milka čokolade
- 1/2 l slatke pavlake
- Keks umakati u sok pa poređati na tacnu
- Odvojiti žumanca od belanaca, pa žumanca umutiti sa 200 g prah šećera i skuvati na pari.
- Belanca umutiti u čvrst sneg sa preostalih 200 g prah šećera.
- U sneg od belanaca dodati mlevenu plazmu i promešati varjačom da se sjedini.
- Margarin umutiti penasto i sjediniti ga sa žumancima.
- Smesu od margarina i žumanaca sjediniti sa smesom od belanaca i plazme, pa sve dobro umutiti.
- Dobijenu smesu podeliti na dva dela, pa u jedan deo dodati na pari otopljenu mlečnu čokoladu.
- U drugi deo dodati na pari otopljenu belu čokoladu.
- Preko keksa naneti fil sa mlečnom čokoladom.
- Zatim preko fila sa mlečnom čokoladom naneti fil sa belom čokoladom.
- Umutiti slatku pavlaku i premazati tortu.
0 коментара:
Постави коментар