понедељак, 22. јун 2015.

VANILIN ROŠČIĆI


SASTOJCI
  • 300 gr glatkog brašna
  • 220 gr hladnog margarina ili maslaca
  • 100 gr mljevenih oraha
  • 100 gr šećera
  • 1 vanilin šećer
  • šećer u prahu za posipanje
  •  

VANILIN ROŠČIĆI U SLIKAMA

 

1. Hladni margarin izrežite na kockice.
2. Dodajte ga u brašno i prstima zajedno utrljajte da dobijete grube mrvice.

smjesa-za-kekse

3. Zatim dodajte šećer, vanilin šećer i mljevene orahe, te zamijesite tijesto.

smjesa-sa-orasima

4. Nije potrebno tijesto stavljati u frižider, tako da možete odmah nastaviti.
5. Da bi vam roščići bili približne veličine, napravite jedan veći valjak i nožem odrežite jednake dijelove. Od svakog dijela prvo valjate kuglicu među dlanovima, a onda nastavite raditi valjak koji samo savijete.

oblikovanje-roscica
6. Pripremljene roščiće slažite u tepsiju od rerne na koju ste prethodno postavili masni papir.
kiflice-na-plehu

7. Pecite u zagrijanoj rerni na 180 stupnjeva 10-15 minuta ovisi o debljini, trebaju ostati svijetli.

pecene-kiflice

8. Svakako neka se ohlade u tepsiji, jer ih tople možete polomiti.
9. Hladne posipajte šećerom u prahu.

SASTOJCI
  • 300 gr glatkog brašna
  • 220 gr hladnog margarina ili maslaca
  • 100 gr mlevenih oraha
  • 100 gr šećera
  • 1 vanilin šećer
  • šećer u prahu za posipanje
  •  

VANILIN ROŠČIĆI U SLIKAMA

 

1. Hladni margarin izrežite na kockice.
2. Dodajte ga u brašno i prstima zajedno utrljajte da dobijete grube mrvice.

smjesa-za-kekse

3. Zatim dodajte šećer, vanilin šećer i mlevene orahe, pa zamesite testo.

smjesa-sa-orasima

4. Nije potrebno testo stavljati u frižider, tako da možete odmah nastaviti.
5. Da bi vam roščići bili približne veličine, napravite jedan veći valjak i nožem odrežite jednake delove. Od svakog dela prvo valjate kuglicu među dlanovima, a onda nastavite raditi valjak koji samo savijete.

oblikovanje-roscica

6. Pripremljene roščiće slažite u tepsiju od rerne na koju ste prethodno postavili masni papir.

kiflice-na-plehu

7. Pecite u zagrijanoj rerni na 180 stepeni 10-15 minuta, trebaju ostati svetli.

pecene-kiflice

8. Svakako neka se ohlade u tepsiji, jer ih tople možete polomiti.
9. Hladne posipajte šećerom u prahu.

posipanje-secerom












 Izvor:  http://www.kolaci.biz




0 коментара:

Постави коментар