SASTOJCI
- 300 gr glatkog brašna
- 220 gr hladnog margarina ili maslaca
- 100 gr mljevenih oraha
- 100 gr šećera
- 1 vanilin šećer
- šećer u prahu za posipanje
VANILIN ROŠČIĆI U SLIKAMA
1. Hladni margarin izrežite na kockice.
2. Dodajte ga u brašno i prstima zajedno utrljajte da dobijete grube mrvice.
3. Zatim dodajte šećer, vanilin šećer i mljevene orahe, te zamijesite tijesto.
4. Nije potrebno tijesto stavljati u frižider, tako da možete odmah nastaviti.
5. Da bi vam roščići bili približne veličine, napravite jedan veći valjak i nožem odrežite jednake dijelove. Od svakog dijela prvo valjate kuglicu među dlanovima, a onda nastavite raditi valjak koji samo savijete.
6. Pripremljene roščiće slažite u tepsiju od rerne na koju ste prethodno postavili masni papir.
7. Pecite u zagrijanoj rerni na 180 stupnjeva 10-15 minuta ovisi o debljini, trebaju ostati svijetli.
8. Svakako neka se ohlade u tepsiji, jer ih tople možete polomiti.
9. Hladne posipajte šećerom u prahu.
SASTOJCI
- 300 gr glatkog brašna
- 220 gr hladnog margarina ili maslaca
- 100 gr mlevenih oraha
- 100 gr šećera
- 1 vanilin šećer
- šećer u prahu za posipanje
VANILIN ROŠČIĆI U SLIKAMA
1. Hladni margarin izrežite na kockice.
2. Dodajte ga u brašno i prstima zajedno utrljajte da dobijete grube mrvice.
3. Zatim dodajte šećer, vanilin šećer i mlevene orahe, pa zamesite testo.
4. Nije potrebno testo stavljati u frižider, tako da možete odmah nastaviti.
5. Da bi vam roščići bili približne veličine, napravite jedan veći valjak i nožem odrežite jednake delove. Od svakog dela prvo valjate kuglicu među dlanovima, a onda nastavite raditi valjak koji samo savijete.
6. Pripremljene roščiće slažite u tepsiju od rerne na koju ste prethodno postavili masni papir.
7. Pecite u zagrijanoj rerni na 180 stepeni 10-15 minuta, trebaju ostati svetli.
8. Svakako neka se ohlade u tepsiji, jer ih tople možete polomiti.
9. Hladne posipajte šećerom u prahu.
Izvor: http://www.kolaci.biz
0 коментара:
Постави коментар