петак, 26. јун 2015.

ČOKOLADNE KOCKE



Sastojci za biskvit:
  • 5 jaja
  • 80 gr smedjeg secera
  • 200 gr maslaca
  • 150 gr cokolade
  • 5 kasika brasna
  • sok od jedne narandze
  • ribana korica jedne narandze i 1 prasak za pecivo
Za preliv: 4 dcl pavlake za slag i 250 gr cokolade

Priprema:

Maslac i cokoladu otopiti na pari.
Umutiti jaja sa secerom, a potom dodati maslac i cokoladu.
Zatim se dodaju i preostali sastojci.
Sjediniti ih, istresti u tepsiju otprilike 30×35 i peci na temperaturi od 180 C.
Kada je gotovo pustiti da se malo ohladi, a zatim ga preliti sa cokoladom i pavlakom otopljenom na pari.
Dekorisati i iseci po zelji.

izvor : http://tortekolaci.com

0 коментара:

Постави коментар