- Biskvit :
- 4 jaja
- 150 g šećera
- 4 kašike oštrog brašna
- pola praška za pecivo
- 200 g čokolade za kuvanje
- 200 g margarina
- Krem :
- 1/2 l slatke pavlake
- 300 g čokolade za kuvanje
- 100 - 150 ml vrućeg mleka(za pečen biskvit)
Priprema
-
Žumanjca i šećeri umutiti mikserom.
Dodati otopljenu čokoladu (koju smo sa margarinom otopili na pari). -
Dodati brašno sa praškom za pecivo i na kraju sneg od 4 belanca(belance dodati ručno, a mutiti mikserom).Peći na-180c oko 20 min.
-
Vruć biskvit preliti sa vrućim mlekom.
HLADITI biskvit.(i dalje mora biti u tepsiji.) -
Za KREM-rastopiti na pari čokoladu i slatku pavlaku pa mešati oko 10min.(biće tečno).Preliti po hladnom biskvitu,ostaviti nek odleži malona sobnoj temperaturi,(ipak ne smije direkt vruće u hladno)a onda staviti u frižider da se stvrdne.Rezati na manje kockice.
-
Tepsija=36×21.Za reznje kocki-nož umakati pod vruću vodu i režite..obrišite nož,ponovo umočite pa režite...
izvor : http://www.coolinarika.com
0 коментара:
Постави коментар