понедељак, 22. јун 2015.

INDIJANKE




Sastojci :

Biskvit :

4 jajeta
100 g šećera
200 g brašna
2 kaščice praška za pecivo

Krem :

2 pudinga od vanile
600 ml mleka
8 kašika šećera
2 kašike brašna
100 g čokolade
1 vanilin šećer
125 g margarina 

Priprema :

Umutite dobro jaja sa šećerom pa dodajte brašno i prašak za pecivo. Obložite pleh papirom za pečenje, pa špricem istisnite testo, da bude duguljastog oblika, kao jastučić. Napravite od ove smese oko 18 jastučića. Pecite na 200 stepeni C oko 15 minuta ili dok ne porumeni.
Od mleka izdvojite jedan deo da razmutite puding i dve kašike brašna. Pomešajte brašno i puding pa u preostalo ,provrelo mleko sa 8 kašika šećera, sipajte lagano i mešajte dok ne dobijete gust krem. U mleko pre nego što provri dodajte šećer i vanilin šećer.
Krem podelite na pola pa u jedan deo dodajte čokoladu i mešajte dok se ne otopi. Kada se krem ohladi, podelite margarin na dva dela pa umućen jedan deo pomešajte sa belim a drugi sa crnim delom.
Filujte jastučiće špricem, pola belim pola crnim kremom. Preklopite drugim jastučićem pa odozgo filujte malo crnim malo belim kremom.

0 коментара:

Постави коментар