Sastojci :
Biskvit :
4 jajeta
100 g šećera
200 g brašna
2 kaščice praška za pecivo
Krem :
2 pudinga od vanile
600 ml mleka
8 kašika šećera
8 kašika šećera
2 kašike brašna
100 g čokolade
1 vanilin šećer
125 g margarina
Priprema :
Umutite
dobro jaja sa šećerom pa dodajte brašno i prašak za pecivo. Obložite
pleh papirom za pečenje, pa špricem istisnite testo, da bude duguljastog
oblika, kao jastučić. Napravite od ove smese oko 18 jastučića. Pecite
na 200 stepeni C oko 15 minuta ili dok ne porumeni.
Od mleka
izdvojite jedan deo da razmutite puding i dve kašike brašna. Pomešajte
brašno i puding pa u preostalo ,provrelo mleko sa 8 kašika šećera,
sipajte lagano i mešajte dok ne dobijete gust krem. U mleko pre nego što
provri dodajte šećer i vanilin šećer.
Krem
podelite na pola pa u jedan deo dodajte čokoladu i mešajte dok se ne
otopi. Kada se krem ohladi, podelite margarin na dva dela pa umućen
jedan deo pomešajte sa belim a drugi sa crnim delom.
Filujte
jastučiće špricem, pola belim pola crnim kremom. Preklopite drugim
jastučićem pa odozgo filujte malo crnim malo belim kremom.
Izvor : http://receptibezmane.com
0 коментара:
Постави коментар