Sastojci:
- 4 jaja
- 175 gr šećera
- 3 kesice vanilin šećera
- 2 kašičice ekstrakta vanile
- 200 gr putera
- 200 ml mleka
- 400 g brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- po jedna jagoda za svaki mafin ( ubacuje se unutra )
- 250 ml slatke pavlake
- jagode odgore
Uključite rernu da se zagreje na 175 stepeni.
Ulupati jaja sa šećerom sve dok se šećer ne otopi.
Dodati margarin ( koji mora biti sobne temperature, mekan ) i sve ulupati zajedno.
Zatim dodati mleko, vanilin šećer i ekstrakt od vanile, pa brašno.
Sve sjediniti, ostaviti 5 minuta pa dodati prašak za pecivo i umutiti.
Kalupe za mafine premazati uljem i posuti brašnom pa sipati u svaki do pola, ubosti jagodu u sredinu i dodati kašikom toliko da prekrije jagodu. Ili koristiti papirne korpice koje četkicom premažete uljem.
Staviti da se peče 35 minuta, zavisno od rerne.
Pečene mafine ohladiti, ulupati slatku pavlaku pa špricem dekorisati i staviti jagodu odgore.
Prijatno.
0 коментара:
Постави коментар