среда, 8. јул 2015.

CRNAC BEZ JAJA

crnac bez jaja

Sastojci:
  • 3 jogurta ( čaše )
  • 3 čaše brašna ( čaša od jogurta )
  • 1 čaša šećera ( čaša od jogurta )
  • 3 kašike kakaoa
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 1 čaša ulja
Preliv:
  • 100 gr čokolade
  • 1/4 margarina ( 60 – 65 gr )
  • 100 ml mleka
  • 3 kašike šećera

Priprema: Pomešati suve sastojke, pa dodati jogurt i ulje, pa sve sjediniti.
Za to vreme zagrejati rernu na 200 stepeni.
Namazati pleh veličine 20 x 30 cm margarinom ili maslacem i istresti umućenu smesu.
Staviti da se peče.
Posle 15 minuta proveriti. Treba mu izmedju 20 i 30 minuta da se ispeče zavisno od rerne, pazite da ne zagori, proveravajte čačkalicom.
Kada je kolač pečen otopite margarin, dodajte mleko i šećer i izomljenu čokoladu i sve zajedno otopite da se fino sjedini
Ovim prelivom prelijte kolač i ostavite da upije.
Najbolje je da kolač pečete u djuveč tepsiji ili nekoj sa višim ivicama.

izvor : http://brzikolaci.com

0 коментара:

Постави коментар