уторак, 13. октобар 2015.

VOĆNI MINJONI SA PISTAĆIMA







Potrebno:
  • 4 belanceta
  • 150 g šećera
  • 100 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 vanil šećer
  • 150 ml ulja
  • 60 g kandiranog voća ( jagode ili višnje)
  • 30 g seckanih oraha
  • 30 g seckanih smokvi

Za glazuru:
  • 100 g bele mlečne čokolade
  • 1 kašika kisele pavlake
  • 20 g seckanih pistaća
  • jezgra oraha
Belanca umutiti uz postepeno dodavanje šećera u gust šam. Dodati brašno koje smo prethodno sjedinili sa praškom za pecivo i varjačom umešati u belanca. Dodati ulje, kandirano voće, smokve i seckane orahe. Smesu sipati u pleh veličine 20 x 30 cm  i peći na 200 °C oko 18-20 minuta. Izvaditi iz pleha i ohladiti. Odstraniti ivice zatim iseći na kockice željene veličine ( od 3 do 5 cm).
 Glazura: Čokoladu i kisela pavlaku istopiti zatim na svaki minjon staviti po kašičicu glazure, jezgro oraha i posuti seckanim pistaćima.
 Napomena: Ove minjone je najbolje praviti kada imate višak belanaca a ne znate šta ćete sa njima. Umesto kandiranog voća možete dodati nešto drugo po želji.

izvor :  http://www.minjina-kuhinjica.com

0 коментара:

Постави коментар