среда, 14. октобар 2015.

DUNJA ŠTANGLICE


Potrebno:
  • 2 kg dunja
  • 500 g šećera
  • 200g čokolade
  • 1 kesica želatina
  • 1 veća oblanda
  • čokoladne bombone
  • 250 g šećer u prahu
  • 3-4 kašike mlake vode
  • malo soka od limun

Jednu dunju odvojiti a ostale oljuštiti, iseći na četvrtite i sitno izrendati. Dodati im šećer, 200 ml vode i dinstati dok se dunje neskuvaju a masa ne postane ujednačena i kašasta. Na kraju dodati čokoladu i mešati dok se ne otopi. Želatin pripremiti tako što ga prelijete sa 4 kašike hladne vode i kada nabubri istopit na ringli zatim dodati dunjama.
Dok se rendane dunje dinstaju, dunju koju ste izvojili oljuštite, očistite i podeliti na dve polovine. Kuvajte desetak minuta zatim dobro procedite i isecite na kockice 1,5 x 1,5 cm zatim dodati gotovoj smesi od rendanih dunja. Sipati na oblandu, izravnati i ostaviti da se skroz ohladi.
 Za glazuru šećer u prahu prosejati zatim dodati vodu i par kapi soka od limuna. Viljuškom umutiti i premazati preko ohlađenog kolača i ostaviti da se glazura stegne. Iseći na štanglice i na svaku staviti čokoladnu bombonu.

 izvor : http://www.minjina-kuhinjica.com

0 коментара:

Постави коментар