Potrebno:
- 2 kg dunja
- 500 g šećera
- 200g čokolade
- 1 kesica želatina
- 1 veća oblanda
- čokoladne bombone
- 250 g šećer u prahu
- 3-4 kašike mlake vode
- malo soka od limun
Jednu dunju odvojiti a ostale
oljuštiti, iseći na četvrtite i sitno izrendati. Dodati im šećer, 200 ml
vode i dinstati dok se dunje neskuvaju a masa ne postane ujednačena i
kašasta. Na kraju dodati čokoladu i mešati dok se ne otopi. Želatin
pripremiti tako što ga prelijete sa 4 kašike hladne vode i kada nabubri
istopit na ringli zatim dodati dunjama.
Dok se rendane dunje dinstaju, dunju
koju ste izvojili oljuštite, očistite i podeliti na dve polovine.
Kuvajte desetak minuta zatim dobro procedite i isecite na kockice 1,5 x
1,5 cm zatim dodati gotovoj smesi od rendanih dunja. Sipati na oblandu,
izravnati i ostaviti da se skroz ohladi.
Za glazuru šećer u prahu prosejati zatim
dodati vodu i par kapi soka od limuna. Viljuškom umutiti i premazati
preko ohlađenog kolača i ostaviti da se glazura stegne. Iseći na
štanglice i na svaku staviti čokoladnu bombonu.
izvor : http://www.minjina-kuhinjica.com
izvor : http://www.minjina-kuhinjica.com
0 коментара:
Постави коментар