Potrebno je:
- 500 g rozen korica
- 1 l mleka
- 300 g šećera
- 2 vanil šećera
- 2 pudinga od vanile
- 250 g maslaca
- 100 g bele čokolade za kuvanje
- 100 g crne čokolade za kuvanje
- 300 g mlevenih lešnika
- 300 g mlevenog keksa
Za glazuru:
- 150 g čokolade
- 2 kašike ulja
Priprema :
U 200 ml mleka rastopiti puding.
Ostatak mleka staviti da provri sa šećerom i vanilom. Kada mleko provri
sipati mleko sa pudingom. Uz neprestano mešanje skuvati puding. Skloniti
sa ringle i odmah dodati maslac. Mešati da se maslac istopi i smesa
ujednači. Podeliti fil na dva dela. U prvi deo staviti belu čokoladu i
mleveni keks, a u drugi deo crnu čokoladu i mleveni lešnik. Svaku deo
fila posebno mešati. Na tacnu staviti prvu rozen koricu, a zatim
ravnomerno naneti 6 supenih kašika braon fila. Staviti drugu koricu, a
onda svetli fil i tako sve naizmenično dok imate fila i korica.
Poslednju koru nemojte premazivati filom. Kolač ravnomerno opteretite
težim predmetom i ostavite preko noći u frižideru.
Ohlađen kolač premažite čokoladom koju
ste prethodno istopili sa uljem. Kolač ponovo vratite u frižider da se
glazura stegne, a onda isecite na željene parčiće, a moji su bili 2 x 5
cm.
Izvor : http://www.minjina-kuhinjica.com
0 коментара:
Постави коментар