среда, 14. октобар 2015.

ROZEN PLUS KOLAČIĆI

Potrebno je:
  • 500 g rozen korica
  • 1 l mleka
  • 300 g šećera
  • 2 vanil šećera
  • 2 pudinga od vanile
  • 250 g maslaca
  • 100 g bele čokolade za kuvanje
  • 100 g crne čokolade za kuvanje
  • 300 g mlevenih lešnika
  • 300 g mlevenog keksa

Za glazuru:
  • 150 g čokolade
  • 2 kašike ulja
  
 Priprema :
 
U 200 ml mleka rastopiti puding. Ostatak mleka staviti da provri sa šećerom i vanilom. Kada mleko provri sipati mleko sa pudingom. Uz neprestano mešanje skuvati puding. Skloniti sa ringle i odmah dodati maslac. Mešati da se maslac istopi i smesa ujednači. Podeliti fil na dva dela. U prvi deo staviti belu čokoladu i mleveni keks, a u drugi deo crnu čokoladu i mleveni lešnik. Svaku deo fila posebno mešati. Na tacnu staviti prvu rozen koricu, a zatim ravnomerno naneti 6 supenih kašika braon fila. Staviti drugu koricu, a onda svetli fil i tako sve naizmenično dok imate fila i korica. Poslednju koru nemojte premazivati filom. Kolač ravnomerno opteretite  težim predmetom i ostavite preko noći u frižideru.
Ohlađen kolač premažite čokoladom koju ste prethodno istopili sa uljem. Kolač ponovo vratite u frižider da se glazura stegne, a onda isecite na željene parčiće, a moji su bili 2 x 5 cm.

Izvor :  http://www.minjina-kuhinjica.com

0 коментара:

Постави коментар