Sastojci :
- BISKVIT
- 2 kašike šećera
- 50 ml ulja
- 100 ml kisele vode
- 2 kašike prezle
- 2 kašike mlevenih oraha ili lešnjaka
- 150 gr brašna
- 1 prašak za pecivo
- FIL
- 600 ml mleka, biljnog porekla
- 300 ml biljna slatka pavlaka
- 4 kašike šećera
- 3 pudinga od vanile
- 2 kašičice aroma od vanile
- 100 gr margarina
- 150 gr posne čokolade
- GLAZURA
- 100 gr posne čokolade
- 50 gr margarina
- 150 ml biljne slatke pavlake
- 2-3 kašike ulja
- JOŠ
- oko 200 gr posnog petit keksa
- tolpe vode za umakanje keksa
Priprema
- 1.U posudu za mešanje stavimo brasno sa praškom za pecivo, dodajemo mlevene orahe/lešnjake, šećer, ulje i kiselu vodu. Moje testo je bilo malo suvo, i ja sam dodala još malo kisele vode. Sve promešamo i stavimo u pleh (veličine 28x33cm) obložen papirom za pečenje i pečemo u već zagrejanoj rerni na 220 stepeni dok ne porumeni.
- 2.Pomešamo mleko i slatku pavlaku. Odvojimo oko 250 ml, u to razmutimo puding i šećer, a ostalo stavimo da se greje. Kada mleko provri, umešamo puding, i kuvamo do se ne zgusne.Skuvan puding podelimo na dva dela. U jednu polovinu stavimo čokoladu i pomešamo da se sve lepo istopi. U drugu polovinu stavimo aromu od vanile i to pomešamo da se sjedini.Ostavimo sa strane da se ohlade. U svaku polovinu dodati 50 grama omekšanog margarina.
- 3.Ohlađen biskvit premažemo sa sokom od narandže ili mlekom, da bude sočniji. Na biskvit stavimo žuti fil. Keks umačemo u toplu vodu i ređamo na žuti fil. Na keks stavljamo fil sa čokoladom.
- 4.U malu šerpicu stavimo sastojke za glazuru. Na laganoj vatri, pored stalnog mešanja sačekamo da se otopi zatim premažemo kolač.Trostruki užitak stavimo u frižider da se ohladi barem 2-3 sata
Izvor : coolinarika.com
0 коментара:
Постави коментар