среда, 9. децембар 2015.

POSNI TROSTRUKI UZITAK

Sastojci :
  • BISKVIT
  • 2 kašike šećera
  • 50 ml ulja
  • 100 ml kisele vode
  • 2 kašike prezle
  • 2 kašike mlevenih oraha ili lešnjaka
  • 150 gr brašna
  • prašak za pecivo
  • FIL
  • 600 ml mleka, biljnog porekla
  • 300 ml biljna slatka pavlaka
  • 4 kašike šećera
  • pudinga od vanile
  • 2 kašičice aroma od vanile
  • 100 gr margarina
  • 150 gr posne čokolade
  • GLAZURA
  • 100 gr posne čokolade
  • 50 gr margarina
  • 150 ml biljne slatke pavlake
  • 2-3 kašike ulja
  • JOŠ
  • oko 200 gr posnog petit keksa
  • tolpe vode za umakanje keksa

Priprema

  1. 1.
    U posudu za mešanje stavimo brasno sa praškom za pecivo, dodajemo mlevene orahe/lešnjake, šećer, ulje i kiselu vodu. Moje testo je bilo malo suvo, i ja sam dodala još malo kisele vode. Sve promešamo i stavimo u pleh (veličine 28x33cm) obložen papirom za pečenje i pečemo u već zagrejanoj rerni na 220 stepeni dok ne porumeni.
  2. 2.
    Pomešamo mleko i slatku pavlaku. Odvojimo oko 250 ml, u to razmutimo puding i šećer, a ostalo stavimo da se greje. Kada mleko provri, umešamo puding, i kuvamo do se ne zgusne. 
    Skuvan puding podelimo na dva dela. U jednu polovinu stavimo čokoladu i pomešamo da se sve lepo istopi. U drugu polovinu stavimo aromu od vanile i to pomešamo da se sjedini. 
    Ostavimo sa strane da se ohlade. U svaku polovinu dodati 50 grama omekšanog margarina.
  3. 3.
    Ohlađen biskvit premažemo sa sokom od narandže ili mlekom, da bude sočniji. Na biskvit stavimo žuti fil. Keks umačemo u toplu vodu i ređamo na žuti fil. Na keks stavljamo fil sa čokoladom. 
  4. 4.
    U malu šerpicu stavimo sastojke za glazuru. Na laganoj vatri, pored stalnog mešanja sačekamo da se otopi zatim premažemo kolač.
    Trostruki užitak stavimo u frižider da se ohladi barem 2-3 sata
Izvor : coolinarika.com

0 коментара:

Постави коментар